Soteskanje v Bovcu

Soteskanje (Kanjoning – Canyoning)

Potrebujete injekcijo čistega adrenalina? Želite poizkusiti nekaj drugačneganorega in edinstvenega? Vabljeni na soteskanje v Bovec!

Canyoning (soteskanje) v Bovcu predstavlja adrenalinsko aktivnost, ki se odvija v kanjonih in soteskah pritokov reke Soče daleč proč od gneče ponorelega sveta. Gre za spust skozi sotesko (kanjon) in premagovanje naravnih ovir in preprek. Za dodatno zanimivost poskrbijo naravni tobogani in slapovi čez katere skačete v tolmune, napolnjene s kristalno čisto vodo. Ves čas aktivnosti vas obdaja le neokrnjena narava – vsekakor občutek, ki ga je vredno doživeti!

Na Soteskanje v Bovec

Bovcu in okolici imate na razpolago vrsto pritokov reke Soče, ki so primerni za izvajanje soteskanja. Med obiskovalci je najbolj priljubljena soteska kanjon Sušec, saj od gostov ne zahteva posebnega predznanja. Kljub temu, da velja za manj zahtevnega, pa kanjoning Sušec ponuja prvovrstne adrenalinske užitke.

Sotesko Sušec priporočamo vsem, ki se te aktivnosti udeležujejo prvič. Ostali kanjoni so tehnično nekoliko bolj zahtevni, potrebna pa je tudi uporaba vrvnih tehnik. Vsaka kanjoning avantura se prične s kratkim vzponom proti izviru potoka, nato pa sledi adrenalinski spust skozi sotesko polno presenečenj.

Nekoliko bolj tehnično zahteven, zato pa toliko bolj zanimiv, je kanjoning v soteski Fratarice. Skoki in naravni tobogani so v tem kanjonu višji, potrebna je tudi uporaba vrvnih tehnik. Najvišji slap v tem kanjonu je visok kar 50m. Kanjoning Fratarica predstavlja tisto pravo doživetje kanjoninga in vam zagotavlja polno mero adrenalina. Ta soteska ne bo pustila ravnodušnih niti največjih adrenalinskih navdušencev.