Kajakaštvo na reki Soči

Kajak na Soči

Kajakaštvo na divjih vodah v zadnjih letih doživlja pravi preporod. Tudi kajakaštvo na Soči v Bovcu postaja med obiskovalci vse bolj priljubljeno. Kajak predstavlja individualen šport, kjer vašo adrenalinsko vožnjo usmerjajo razigrani valovi in brzice reke Soče.

Reka Soča ter Koritnica sta alpski reki, ki s svojo raznolikostjo omogočata odlične kajakaške užitke tako začetnikom, kot tudi izkušenim kajakašem. Stopnja težavnosti reke Soče se giblje od II. – V., kar pomeni, da lahko izbirate med različnimi težavnostnimi odseki, ki so primerni za nivo vašega predznanja in poznavanja kajakaških veščin.

Kajakaške aktivnosti na reki Soči

Ponujamo vam dve klasični kajakaški aktivnosti, ter edinstven program, ki smo ga pripravili z mislijo na goste, ki iščejo relaksacijo in uživanje v neokrnjenih naravnih lepotah.

>Kajak spust po reki Soči

Prvo aktivnost predstavlja kajak spust. Kajak spust po reki Soči je primeren za osebe, ki osnove kajakaštva že poznajo. Pri spustu se ne osredotočamo na poučevanje tehnik veslanja, temveč se gostje v spremstvu vodnika odpravijo na samostojen kajakaški spust po določenem odseku reke Soče. Odsek se določi glede na želje in predhodno znanje udeležencev, dolžina odseka na reki pa je nekje 8–10km.

>Kajakaška šola na reki Soči

Druga izbira je šola kajaka. Udeleženci v kajakaški šoli spoznajo osnove, ali pa svoje znanje nadgradijo oziroma obnovijo. V kajakaški šoli se namenja poudarek na tehniki veslanja ter pravilni izvedbi ostalih elementov, ki so potrebni za varno in samostojno kajakaštvo na divjih vodah. Izbirate lahko med različno dolgimi programi šole kajaka.